Menu
Et eventuelt vaksinasjonsprogram for voksne kan inneholde influensavaksine, pneumokokkvaksine og en kombinert boostervaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

FHI vil ha nytt vaksinasjonsprogram for voksne

FHI anbefaler et vaksinasjonsprogram for voksne som et permanent tilbud. Mange vet ikke at man trenger påfyll hvert tiende år av vaksinene man fikk som barn.

Av NTB | 18.05.2022 02:30:56

Politikk: Helsemyndighetene har lenge jobbet med saken, som ikke er endelig avgjort, skriver Aftenposten.

– Det er ikke tatt en beslutning om et slikt vaksinasjonsprogram, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

Bakgrunnen er blant annet at pandemien har krevd store ressurser og forsinket arbeidet. Men departementet skal arbeide mer med det i tiden som kommer.

Et eventuelt vaksinasjonsprogram for voksne kan inneholde influensavaksine, pneumokokkvaksine og en kombinert boostervaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.

– Vi anbefaler at det organiseres for voksne og risikogrupper som influensaprogrammet i dag, sier overlege Are Stuwitz Berg, avdelingsdirektør ved FHI.

En Norstat-undersøkelse i år på vegne av Apotekforeningen viser at 57 prosent av voksne kvinner og menn, og flest menn, vet ikke at de bør friske opp barnevaksinene sine hvert tiende år i voksen alder.

(©NTB)

Flere nyheter: