Menu
Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet ber nordmenn være forberedt på noen tunge tider framover. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

FHI: Vi er i pandemiens vanskeligste periode

Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet ber folk holde stand gjennom den vanskeligste periode av koronapandemien.

Av NTB | 08.03.2021 23:08:50

Medisin og helse: Overlege Preben Aavitsland sier til Stavanger Aftenblad at han er bekymret over smittesituasjonen langs hele kysten, fra svenskegrensen til Stavanger. Han viser til at det er mer smitte i de tettere bebodde byene langs kysten, og han er særlig bekymret for Oslo-området.

– Vi må holde stand mot et mer smittsomt virus, samtidig med at alle er slitne. Nå er det viktigere enn noen gang at alle tar ut de siste kreftene. Vi er inne i den vanskeligste perioden av pandemien, sier han.

Overlegen sier det nok er først ut i månedsskiftet april-mai at mange kan vaksineres samtidig. Derfor vil både mars og april og deler av mai bli vanskelige. Aavitsland sier videre at det er kommunene selv som må sørge for å håndtere situasjonen med tilpassede tiltak.

(©NTB)

Flere nyheter: