Menu
FHI venter økt etterspørsel etter koronavaksiner før sommerferien. Foto: Torstein Bøe / NTB

FHI venter økt vaksineetterspørsel før sommerferien

FHI ber kommunene forberede seg på at det blir en viss etterspørsel etter koronavaksine før sommeren for å oppfylle kravene til reise-koronasertifikat.

Av NTB | 14.03.2022 11:40:30

Politikk: – Det er å forvente at det vil bli en viss etterspørsel etter koronavaksine før sommeren for å oppfylle kravene til koronasertifikat eller annen dokumentasjon i forbindelse med reise. Dette må også kommunene ta høyde for, skriver FHI i et brev til landets kommuner datert fredag forrige uke.

De understreker samtidig at det i kommunikasjonen skal vektlegges at vaksinene gis basert på medisinsk behov, og ikke for vaksinasjon med begrunnelse i gyldig koronasertifikat.

– Det er heller ikke ønskelig at det oppfordres til å bestille vaksinasjon lenge før den planlagte reisen, selv om dette kunne vært hensiktsmessig ut fra rent organisatoriske hensyn, skriver FHI.

Dette begrunner de med at de som skal vaksineres, ideelt sett bør vaksineres så tett på reisen som mulig.

I brevet skriver FHI også at det kan komme økt behov for vaksinering i forbindelse med en mulig flyktningstrøm fra Ukraina, men at omfanget av dette foreløpig er ukjent.

Norge har i dag over 1,2 millioner vaksinedoser på lager sentralt, meldte P4 mandag. Drøyt 2,8 millioner nordmenn har fått tre doser, mens over 4 millioner har fått to, viser FHIs tall.

(©NTB)

Flere nyheter: