Menu
Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI) sier at man trolig ikke står i fare for å få det sjeldne sykdomsforløpet dersom man føler seg frisk 14 dager etter å ha fått vaksinen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Utenfor fare etter to uker med AstraZeneca

Har man ikke fått alvorlige bivirkninger 14 dager etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen, er man nok utenfor fare for å få det sjeldne sykdomsforløpet, tror FHI.

Av NTB | 21.03.2021 09:08:15

Medisin og helse: – Vi tror man er utenfor fare etter 14 dager, og at det da er lite sannsynlig at det skjer noe. Men det er basert på opplysningene vi har på fem pasienter, så det er ganske begrenset pasientmateriale, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstittuttet (FHI) til VG.

Det har nå gått drøyt ti dager siden Norge umiddelbart satte vaksineringen av AstraZeneca-vaksinen på vent etter meldinger om et sjeldent sykdomsforløp hos enkelte som hadde fått vaksinen.

Det er ennå ikke påvist en sammenheng mellom de alvorlige tilfellene av blodpropp og vaksinen.

I Norge er det registrert seks tilfellene som nå granskes nøye. Fire personer er innlagt, mens to personer som har fått vaksinen, er døde.

Pasientene ble syke mellom tre og 12 dager etter at de tok vaksinen, ifølge FHI.

(©NTB)

Flere nyheter: