Menu
Geir Bukholm understreker at lettelser i koronarestriksjonene først er aktuelt når alle over 45 år er vaksinert. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

FHI-topp: Har ikke noe estimat på når man kan begynne å reise igjen

2. mars sa FHI-topp Geir Bukholm at han trodde vi kunne begynne å reise i mai. Nå presiserer han at lettelser først er aktuelt når 45-åringene er vaksinert.

Av NTB | 17.03.2021 12:24:37

Medisin og helse: I et intervju med VG 2. mars sa FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm at han antok at man kan begynne å gi lettelser i koronatiltakene når alle over 45 år ifølge planen skulle ha fått sitt første stikk, altså i løpet av mai måned.

– Etter hvert vil man åpne grensene og få normal turisttrafikk. Og alt som har med sosiale møter å gjøre. Det kan skje i slutten av mai, uten at jeg kan være helt sikker på det, sa Bukholm.

I FHIs siste vaksineringsscenario fra 12. mars er det nøkterne anslaget at alle over 45 år skal ha fått tilbud om første dose i begynnelsen av juni. De siste par ukene har smitten dessuten økt kraftig flere steder i landet.

Nå sier Bukholm til ABC Nyheter at Folkehelseinstituttet ikke har noe estimat på når man kan begynne å reise igjen, og at det blant annet avhenger av smittesituasjonen og status for vaksinasjon i Norge og der man planlegger å reise.

– Det var overhodet ikke intensjonen i det aktuelle intervjuet å skape forhåpninger om at man kan reise i slutten av mai, sier Bukholm om VG-intervjuet.

FHI-toppen understreker at budskapet hans var at det er først når alle over 45 år er vaksinert, at det vil være aktuelt å gjøre vesentlige endringer i tiltak.

– Det er først på det tidspunktet at man vil vurdere hva slags reiseaktivitet man bør kunne tillate, sier Bukholm.

(©NTB)

Flere nyheter: