Menu
Utbruddet av RS-viruset kan se ut til å ha nådd toppen, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Foto: Sara Johannessen Meek / NTB

FHI: RS-utbruddet kan ha nådd toppen

Utbruddet av RS-viruset kan se ut til å ha nådd toppen, men antall positive prøver ligger fortsatt på et svært høyt nivå, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

Av NTB | 25.11.2021 11:00:15

Medisin og helse: I sin siste ukesrapport for influensa skriver FHI at det forrige uke var en nedgang i andelen RS-virus positive prøver i alle fylker, bortsett fra Innlandet, Nordland og Troms og Finnmark.

På nasjonalt nivå har andelen positive prøver ligget på rundt 30 prosent de siste to ukene.

I tillegg til RS-virus er det parainfluensavirus og rhinovirus som forekommer hyppigst av luftveissykdommene FHI overvåker ukentlig.

Andelen positive prøver for parainfluensavirus gikk ned i alle fylker, mens andelen positive prøver for rhinovirus økte svakt i seks fylker.

I ukerapporten kommer det også fram at influensaaktiviteten i Norge er svært lav. I sesongens første uker er det påvist totalt 60 tilfeller med influensa i Norge, 13 siste uke. Det er ikke tegn til vedvarende eller økende innenlandssmitte i Norge ennå.

(©NTB)

Flere nyheter: