Menu
Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet er glad for at smittetallene går ned for tiden. Arkivfoto: Berit Roald / NTB

FHI om smittetallene: – Positivt

En smittetopp etter påske ser ut til å være unngått, og den nedadgående smitteutviklingen er positiv, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Av NTB | 13.04.2021 12:19:16

Medisin og helse: – Det er positivt at utviklingen i smittetallene har flatet ut og at foreløpige overvåkingsresultater viser lavere antall smittede enn sist uke. Mange steder i Norge har nå en nedadgående trend, sier Vold til NTB før regjeringens pressekonferanse senere tirsdag.

Hun presiserer at det er regjeringen som fatter vedtak om eventuelle lettelser. Første steg for de nasjonale tiltakene blir etter hvert å gå tilbake til tiltaksnivået som var før påske.

Det var knyttet spenning til hvilken effekt påsken, med mer reising på kryss og tvers av landet, ville ha på smittetallene. Så langt har det ikke vært noen smittetopp.

– Vi er ikke helt sikre på effekten av påsken før det har gått ennå litt tid, men det ser lovende ut så langt med tanke på at vi ser ut til å ha unngått en stor smittetopp etter påska, sier Vold.

(©NTB)

Flere nyheter: