Menu
Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg og helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

FHI mente åpning av skoler og barnehager burde vurderes

Folkehelseinstituttet (FHI) rådet om å snarlig vurdere gjenåpning av skoler og barnehager. - Det blir ingen gjenåpning på en stund, sier Sveinung Stensland (H) til Radio Haugaland.

Av NTB | 27.03.2020 08:01:44

Utdanning: FHI kom med sine råd på oppfordring fra Helsedirektoratet, ifølge Dagens Næringsliv.

FHI viste blant annet til Finland som eksempel. Der er barneskolene åpnet igjen for elever fra første til tredje klasse, men det er ikke obligatorisk å komme. Barnehagene er også åpne.

Effekten av å stenge skoler og barnehager er usikker og er kun er aktuelt å vurdere når det er utbredt smitte i samfunnet, mente FHI.

– Vi har et lignende system i Norge hvor barn av ansatte i kristisk infrastruktur fortsatt har skole og barnehage, opplyser Stensland som mener at Dagens Næringsliv har misforstått FHI.

– Det er en fortløpende debatt rundt tiltakene, men det er ingen som har anbefalt eller gått inn for en gjenåpning enda, fastslår Stensland.

FHI påpekte ifølge avisa at konsekvensene av tiltaket potensielt er store og viste til at mange må være hjemme fra jobb med barna sine, og at effekter på barn må kartlegges.

Helsedirektoratet anbefalte regjeringen å videreføre tiltaket, men at justeringer vurderes, opplyste helsedirektør Bjørn Guldvog på pressekonferansen tirsdag morgen.

– Foreløpig vil vi avvente og først i påsken vil det bli gjort en ny vurdering. Nå må vi bare vente og se hvordan dette utvikler seg, sier Stensland.

Hør hele intervjuet på vår Podcast

(©NTB)

Flere nyheter: