Menu
Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet sier at det er lite trolig at man vil kunne få velge selv hvilken koronavaksine man skal få. Foto: Torstein Bøe / NTB

FHI: – Lite sannsynlig at man vil kunne velge vaksine selv

Det er foreløpig ikke besluttet hvem som skal få de ulike koronavaksinene når Moderna-vaksinen trolig kommer til landet innen kort tid.

Av NTB | 06.01.2021 14:53:35

Medisin og helse: – Det er lite sannsynlig nå i første omgang når det er knapphet på vaksiner at folk får velge. Da vil vi anbefale den vaksinen som er best for de det gjelder, sa FHI-direktør Camilla Stoltenberg på regjeringens koronapressekonferanse onsdag.

Stoltenberg understreker at det ikke er helt avgjort.

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) anbefalte onsdag en midlertidig godkjennelse av Modernas koronavaksine. Fra før har Norge begynt å vaksinere sykehjemsbeboere med vaksinen til Pfizer og Biontech.

– Vi har foreløpig ikke besluttet hvem vaksinene skal tilbys til, og det skyldes at vi trenger den dokumentasjonen som foreligger når godkjenningen gjøres. Det er først da vi vil ha et grunnlag, sier Stoltenberg.

Hun legger til at AstraZeneca-vaksinen, som det er ventet at det vil ta noe lenger tid før godkjennes, er ulik vaksinene til Pfizer og Moderna og at det vil bli aktuelt i vurdere om den skal anbefales til andre grupper.

(©NTB)

Flere nyheter: