Menu
FHI-leder Camilla Stoltenberg gjør det klart at kuttene regjeringen går inn for i det foreslåtte statsbudsjettet vil få store konsekvenser hvis det blir vedtatt. Foto: Annika Byrde / NTB

FHI hevder de må kutte 300 årsverk

FHI mener de må kutte 300 årsverk og i tillegg kutte driften med 100 millioner, hvis regjeringens foreslåtte statsbudsjett blir vedtatt. Det betyr oppsigelser.

Av NTB | 03.11.2022 00:11:00

Arbeidsliv: Det sier direktør ved Folkehelseinstituttet (FHI), Camilla Stoltenberg, til Dagens Medisin.

– I de drøyt 20 årene jeg har vært i ledelsen i FHI, helt siden instituttet ble opprettet, har jeg ikke opplevd noe som ligner på denne situasjonen, sier Stoltenberg til avisen.

Gjennom pandemien har FHI fått ekstrabevilgninger, og forslaget til statsbudsjettet innebærer at de får 400 millioner mindre i år enn i 2021.

– Det at vi skal nedskalere pandemiaktiviteten har vi være forberedt på. Det vi ikke har vært forberedt på er at vi fremdeles skal løse pandemirelaterte oppgaver som tilsvarer kostnader på 100 millioner kroner, sier Stoltenberg.

Hun antar de blir nødt til å ty til oppsigelser, naturlig avgang er ikke nok.

– Av de 300 ansatte som må gå, vil det være noe naturlig avgang, men vi anslår at vi må aktivt nedbemanne 75 til 125 mennesker til, og vi vil dessverre også måtte gå til oppsigelser, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: