Menu
Den kommende influensasesongen kan bli kraftig, advarer FHI (Folkehelseinstituttet). Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

FHI frykter kraftig influensasesong – ber foreldre vaksinere barn i risikogrupper

Den kommende influensasesongen kan bli av det kraftige slaget, frykter FHI, som ber foreldre med barn i risikogruppene om å vaksinere dem.

Av NTB | 23.11.2021 15:00:18

Medisin og helse: – Det er særlig viktig at barn med flere risikotilstander, mer alvorlig eller dårlig regulert sykdom, tar vaksine, da disse barna har høyest risiko for alvorlig influensa, sier leder Kjersti Rydland for FHIs influensaprogram i en pressemelding.

I et normalt år havner rundt 500 barn på norske sykehus på grunn av influensa. Opptil 10 prosent av befolkningen får symptomer på influensa hvert år. Tallet er 20 prosent når det gjelder barn. Opptil 60.000 barn i Norge tilhører en risikogruppe for alvorlig influensa.

Fjorårets influensasesong var tilnærmet ikke-eksisterende på grunn av koronatiltak og nedstengninger. Derfor har FHI stålsatt seg for at den kommende influensasesongen kan bli alvorlig.

– Nå har det gått to år siden viruset hadde fotfeste her i landet, og vi må ta høyde for at årets sesong kan bli kraftig, sier Rydland.

(©NTB)

Flere nyheter: