Menu
For en drøy uke siden lettet Oslo på den sosiale nedstengingen. Norge er på god vei i gjenåpningsplanen, og deltavarianten av koronaviruset truer ikke dette, mener FHIs Frode Forland. Foto: Terje Pedersen / NTB

FHI-fagdirektør tror ikke det blir nye nedstengninger framover

Norge er på god vei i gjenåpningsplanen. Flere land stenger ned på grunn av deltavarianten, men dette vil nok ikke skje i Norge, tror FHI-fagdirektør.

Av NTB | 26.06.2021 21:09:01

Medisin og helse: – Jeg tror Norge har hatt en ganske god strategi ved å ta dette sakte, men sikkert, og observere for hvert trinn om dette fortsatt går bra, sier fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet (FHI) til NRK.

Deltavarianten av koronaviruset, som tidligere ble omtalt som den indiske varianten, sprer seg raskt i en rekke land. Flere strammer nå inn igjen, deriblant Israel, Australia og Portugal.

I I Storbritannia har man utsatt gjenåpningen, og regjeringen venter med å fjerne tiltak knyttet til reising.

Forland tror ikke på noen harde nedstengninger her til lands i tiden framover, med mindre det kommer helt uforutsette ting inn i landet.

– Som jeg har sagt, så kan vi også leve med litt mer smitte når de fleste som er utsatt for å kunne få alvorlig sykdom, er blitt fullvaksinert – og det er situasjonen framover, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: