reklame for Sheiken Bowling
Menu
FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier økningen i koronainnlagte kan tyde på at de høye smittetallene likevel fører til flere innleggelser av koronasyke. Foto: Terje Bendiksby / NTB

FHI-direktøren: Økning i innleggelser kan være tegn på at det har snudd

FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier økningen i koronainnlagte kan tyde på at de høye smittetallene likevel fører til flere innleggelser.

Av NTB | 20.01.2022 15:22:12

De siste ukene har smittetallene vært svært høye, likevel har antallet koronainnlagte gått nedover.

Denne uken har trenden derimot snudd. FHI melder denne uken om en økning på 30 prosent fra forrige uke i antall pasienter innlagt med korona som hovedgrunn, skriver VG.

– Det har vært nedgang i flere uker, så ser vi i inneværende uke at det har vært noe oppgang, sier Stoltenberg til avisen.

Til tross for at omikron har vist seg å være en mildere variant av koronaviruset, har FHI advart om at den økte smitten kan gi en større belastning på sykehusene.

– Vi venter at det vil fortsette å øke til smittetoppen er nådd, og så fortsatt øke noen uker etter det, så det er av de aller viktigste målene vi følger med på. I tillegg til at vi følger med på nye innlagte med covid som hovedgrunn, følger vi også med på hvorvidt disse blir så alvorlig syke at de må ligge lenge, sier Stoltenberg til VG.

FHI opplyser at de forventer at smittetoppen nås i månedsskiftet januar-februar.

(©NTB)

Flere nyheter: