Menu
Direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, tror det kan bli aktuelt å lette restriksjoner på to områder mandag. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

FHI-direktøren: Kan bli aktuelt å gi råd om enkelte koronalettelser

På anbefalingene om å unngå besøk i hjemmet og rødt nivå for skoler, tror FHI-direktør Camilla Stoltenberg det kan bli aktuelt å gi råd om lettelser.

Av NTB | 14.01.2021 22:08:06

Politikk: Mandag vil regjeringen kunngjøre hvordan hverdagen blir i tiden framover, skriver Aftenposten. Beslutningen blir tatt i løpet av helgen.

Alle landets videregående og ungdomsskoler er for tiden på rødt nivå. Det er også nasjonalt anbefalt å unngå besøk i hjemmet.

– Det er de to viktigste feltene hvor jeg tror det vil være diskusjoner om lettelser for å kunne ha tiltak lenger, sier Stoltenberg til avisa.

Folkehelseinstituttet gir råd til Helsedirektoratet, men det er regjeringen som fatter beslutningen på bakgrunn av rådene. Alt tyder på at rådene vil forbli strenge.

– Hvis tiltakene skal vare lenger, må det være mulig å ha sosial kontakt. Hvis ikke holder man ikke ut, og da vil man lettere bryte reglene. Det er en vanskelig avveining. Man kan ikke ha regler som er så strenge at det ikke er mulig å etterleve dem for mange i befolkningen, sier Stoltenberg.

(©NTB)

Flere nyheter: