Menu
Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet mener Norge kan starte å vaksinere med andre dose to uker tidligere enn planlagt. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

FHI: Andre vaksinedose kan fremskyndes med to uker

Den store oppstarten for dose to skulle egentlig være i uke 34. Men nå kan FHI melde at det fremskyndes til uke 32 – og at flere vil få dose to tidligere.

Av NTB | 28.07.2021 22:39:09

Medisin og helse: Grunnen er at flere og flere kommuner har fått tilbudt dose én til alle innbyggerne, og det har gått raskere enn Folkehelseinstituttet (FHI) egentlig forventet, skriver VG.

– Det ser ut til at vi vil være oppe i 90 prosent vaksinedekning for dem over 18 år i løpet av uke 31. Det er flere og flere kommuner som nå melder til oss at de allerede har kommet så langt, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI til avisa.

Kommunene skal derfor få vaksiner til dose to raskere, og mange nordmenn vil ikke måtte vente tolv uker mellom dose én og dose to likevel.

– Vi kan i alle fall starte opp to uker tidligere. Hvor tidlig vi blir ferdig avhenger av vaksineleveransene fremover, sier Bukholm.

(©NTB)

Flere nyheter: