reklame for Utvik Autoservice
Menu
Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold leverte mandag ettermiddag nye anbefalinger om «røde» land til regjeringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

FHI anbefaler seks nye land og flere områder i Sverige og Danmark som «røde»

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler flere nye «røde» land, blant annet Island, Nederland og Polen, i tillegg til en rekke områder i Sverige og Danmark.

Av NTB | 10.08.2020 22:17:37

Fritid: – Det har den siste tiden vært rapportert en betydelig økende insidens i flere land og regioner i EU/EØS. Per 10. august er dermed fem nye land i EU/EØS røde, samt Færøyene, seks regioner i Sverige og to regioner i Danmark, heter det i en pressemelding fra FHI mandag kveld.

Samtidig sendte Helsedirektoratet ut tekstmeldinger til norske turister i de aktuelle regionene i Danmark og Sverige, ifølge VG.

– Det vil kunne gi 10 dagers reisekarantene f.o.m. kl. 00.00 natt til lørdag denne uken, for alle som har vært i disse regionene, står det i meldingen.

I Sverige anbefaler FHI at regionene Östergötland, Blekinge, Värmland, Uppsala, Dalarna og Örebro blir «røde». I Danmark anbefales Midt-Jylland og Skjælland (minus hovedstadsregionen) som «røde».

– FHI vurderer situasjonen i disse land og områder per i dag til å kunne gå mot rødt i våre anbefalinger som vi leverte til regjeringen mandag ettermiddag denne uken, sier avdelingsdirektør Line Vold.

FHI leverer annenhver uke en vurdering av smittesituasjonen i Europa. Regjeringen tar den endelige beslutningen om hvilke land som skal omfattes av innreisekarantene, som i dag er på ti dager.

Følgende land anbefales nå av FHI som «røde»: Island, Malta, Nederland, Polen, Kypros og Færøyene.

Rådene fra FHI skal behandles av regjeringen i løpet av kort tid, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.

Flere nyheter: