Menu
Over 150 tilfeller av den britiske virusmutasjonen har blitt påvist i Norge. Foto: Jil Yngland / NTB

FHI: 15 nye tilfeller av britisk virusmutasjon bekreftet

163 tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset er påvist i Norge. Det er 15 flere tilfeller enn torsdag, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Av NTB | 29.01.2021 18:53:49

Medisin og helse: 115 påviste tilfeller stammer tatt fra prøver tatt i uke 1, 2 og 3. Uken med flest påviste tilfeller av mutasjonen er uke 1 med 45 tilfeller.

Det er til sammen påvist 87 tilfeller i Viken og 38 i Oslo. Vestland og Rogaland har elleve bekreftede tilfeller hver. De øvrige er i Vestfold og Telemark (5), Agder (5), Troms og Finnmark (3) og Innlandet (1). Hvor de to øvrige tilfelle hører til, fremgår ikke av oversikten.

Så langt er 1.450 positive koronaprøver sjekket for det muterte viruset. I januar har 5,2 prosent av alle viruspåvisninger i landet blitt sekvensert.

FHI har ikke påvist flere tilfeller av den sørafrikanske virusvarianten. Totalt tre tilfeller ble påvist i uke 1 og 2 og er i tilknytning til reiser.

Fram til utbruddet i Nordre Follo på Østlandet kunne alle tilfeller av den britiske varianten i Norge knyttes direkte til reiser til utlandet. Utbruddet er det første kjente tilfellet hvor mutantviruset har smittet mellom personer i Norge. Det er innført svært strenge tiltak i en rekke kommuner på Østlandet, inkludert hovedstaden, som følge av utbruddet.

Flere nyheter: