Menu
Fredrikstad-kaptein Stian Stray Molde så laget sitt tape fredagens hjemmekamp mot Åsane. Foto: Christoffer Andersen / NTB

FFK snublet i opprykksjakten – mange lag kjemper om kvaliksjanse

Fredrikstad våknet for sent i 2-3-kampen hjemme mot Åsane fredag. Det var et sjokkresultat på en kveld Aalesund gjorde jobben i racet om en plass i Eliteserien.

Av NTB | 29.10.2021 20:37:40

Sport: En sesonginnspurt kan ofte by på nerver i høygir. Det fikk FFK erfare i jakten på sin fjerde strake trepoenger og en god posisjon i kampen om direkte opprykk.

Åsane rystet hjemmelaget og ledet 3-0 etter 47 minutter. Bjarte Haugsdal stanget gjestene fra Bergen i ledelsen kort tid etter kampstart, mens Sondre Auklend doblet ved å avslutte via lagkamerat Håkon Lorentzen litt over en halvtime senere.

0-3 kom som noe av det første Åsane gjorde etter hvilen. Ryan Doghman satte ballen bestemt bak FFK-keeper Håvar Jenssen. Resten av kampen ble et stormløp fra vertene, men det ble bare to reduseringer ut av det.

Taofeek Ismaheel scoret på en markkryper i det 67. minutt, og samme mann gjorde 2-3 i nærmeste hjørne et snaut kvarter senere.

Nederlaget gjør at FFK ligger på fjerdeplass i 1. divisjon når fire runder gjenstår. Laget er tre poeng bak tabelltoer Aalesund, og de to møter hverandre i Fredrikstad om litt over en uke. FFK har ikke vært i Eliteserien siden 2012.

AaFK snudde tidligere på dagen 1-2 til 4-2 borte mot KFUM Oslo, mens Jerv rotet bort seieren med et baklengsmål på overtid i 2-2-møtet med nedrykkstruede Stjørdals-Blink. Det sendte sørlendingene ett poeng bak Aalesund på tabellen.

Fire poeng skiller sjetteplasserte Åsane og Sandnes Ulf på 12.-plass. Lagene mellom dem er Ranheim, KFUM Oslo, Start, Raufoss og Bryne.

Fredagens målsnakkis kom i Ranheims 4-0-seier over Raufoss. Der scoret Adrià Mateo López gjestenes tredje mål fra midt i banen.

I bunnen ser Strømmen fortapt ut. Romerikingene har 18 poeng og lang vei opp til Stjørdals-Blink (26 poeng) på kvalikplassen. Ull/Kisa (25) og Grorud (27) lever også svært farlig i innspurten.

HamKam topper tabellen suverent og er storfavoritt i senkampen borte mot Ull/Kisa.

Det blir et intenst kappløp om å bli blant 1. divisjons seks beste lag. De to øverste rykker rett opp, mens de fire neste får en opprykkssjanse via kvalifisering. Sogndal koblet et solid grepet om femteplassen med 2-0-seieren borte mot Sandnes Ulf, men mange lag er i spill om den siste inngangsbilletten.

Start slo jumbolaget Strømmen 3-2 og tok en viktig trepoenger i en turbulent sesong etter fjorårets nedrykk. Kristiansand-laget er to poeng bak Åsane på den siste kvalifiseringsplassen. Eirik Schulze ble tomålsscorer og gjorde målet som ble kampavgjørende.

(©NTB)