Menu
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Fetteren er ikke lenger mistenkt i Tengs-saken

Politiet opplyser overfor fetteren til Birgitte Tengs at han er utelukket fra alle DNA-resultater i saken og etterforskningen i sin helhet.

Av Egil M Solberg | 10.09.2021 21:06:56

Tengs-saken: Det er fetterens advokat, Arvid Sjødin, som opplyser dette til VG.

Fredag ettermiddag var advokaten, fetteren, fetterens far og advokat Bent Endresen i møte med politiet i Stavanger. Fetteren er bosatt i Madrid i Spania, så han deltok via videolink.

I løpet av møtet fikk advokaten og fetteren servert fire tydelige beskjeder fra politiet, ifølge Sjødin:

* Fetteren er utelukket fra alle DNA-resultater i saken.

* Fetteren er utelukket i alle resultater fra etterforskningen, både før i saken og nå. Det gjelder alle omstendigheter som man normalt etterforsker i en straffesak.

* Politiet har ingen mistanke mot ham.

* Fetteren er nå et vitne i den drøyt 26 år gamle straffesaken.

– Fetteren tok det veldig greit og er veldig lettet, selvsagt. Men han var også ydmyk i forhold til jobben politiet har gjort de siste to årene og takket dem for det arbeidet. Det er ingenting som knytter ham til handlingen, sier Sjødin til avisa.

Advokaten er tydelig på at de vil begjære en ny gjenåpning av den sivile dommen mot fetteren, men at de først vil avvente den videre etterforskningen mot mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Tengs og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. Mannen nekter for å ha noe med noen av drapene å gjøre.

– Vi vet hva slags frister vi har å forholde oss til i forhold til begjæringen om gjenåpning, sier Sjødin til VG.

Flere nyheter: