powergym
Menu
fetter dagbladet
STOR INTERESSE: Tengs-saken var en av nittitallets mest omtalte kriminalsaker. Tre år etter drapet ble offerets fetter frikjent. Faksimile Dagbladet 18. juni 1998

En enorm belastning for fetteren

En svakhet i regelverket førte til at fetteren (38) til Birgitte Tengs ble dømt til å betale erstatning, selv om han ble frikjent for drapet. Dette har blitt en enorm belastning for mannen.

Av Egil M Solberg | 15.11.2015 16:06:06

Han ble frikjent for drapet på Birgitte Tengs (17), men har i 18 år følt seg uglesett og utpekt som drapsmann. Fetteren til Tengs mener staten må stå til ansvar.

Fetteren til Birgitte Tengs går mandag til sivilt søksmål for å kreve at staten ved Justis- og beredskapsdepartementet tilkjenner ham og faren en betydelig erstatning.

I følge TV 2 vil den nå 37 år gamle mannen bli kvitt stempelet som skyldig en gang for alle.

Det er ikke mulig å gjenåpne sivilsaken på grunn av foreldelsesfristen for sivilsaker, dermed blir erstatningsdommen fra 1998 stående, sier fetterens advokat Arvid Sjødin til NTB.

Til tross for at oppreisningskravet er ettergitt og at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har dømt den norske staten til å betale erstatning til fetteren på 25.000 Euro, henger mistankene og fordommene ved.

– Politikere og forståsegpåere har sovet i timen når de laget regler. De burde ha forutsett at en slik situasjon kunne oppstå, sier advokat Arvid Sjødin til NTB.