reklame for Sheiken Bowling
Menu
FOTO: YouTube

Fett tetter rørene og tiltrekker rotter

Haugesund kommune minner i forbindelse med jula om at fett ikke skal tømmes i avløpet. Det tetter rørene og tiltrekker seg rotter.

Av Egil M Solberg | 20.12.2022 12:49:25

Julemat: Flytende fett må du ikke helle i vasken eller i do. Fett og olje gjør avløpsrørene tette og rottene mette, skriver Haugesund kommune i en melding.

Fett etter pinnekjøtt-middagen kan du godt bruke i sauser og lapskaus. Pakk fett og saus som du skal kaste godt i poser for matavfall, og legg det i den brune avfallsbeholderen, er oppfordringen.

Fett i stekepannen fjerner du med tørkepapir og kaster sammen med matavfallet.

Fett fra juleribbe, pinnekjøtt, smultgryte og liknende lar du stå til det er avkjølt og stivnet. Så kan du skrape det ut og kaste det sammen med øvrig matavfall.

Bruk gjerne tørkepapir for å få med alt fettet ut av gryter og panner, før du vasker dem i oppvaskkum eller oppvaskmaskin, heter det i meldingen fra kommunen.

Fett som ikke stivner, kan du også tømme i posen for matavfall, knytte godt igjen og legge øverst i den brune dunken. Det er godt stoff for biogassanlegget, som gjør matavfallet vårt om til energi.

Frityrolje og slikt kan du også tømme på en flaske eller annen tett emballasje, som du merker med «matolje», og sette i den røde dunken for farlig avfall. Eller du leverer den til nærmeste gjenbruksstasjon.

Flere nyheter: