Menu
Bodø/Glimt leverte festfotball i Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Festfotball da Glimt vant og ble historiske

Bodø/Glimt knuste Aalesund 6-1 og har dermed vunnet sesongens sju første kamper. Seieren sørget også for at Glimt tangerte en sytten år gammel rekord.

Av NTB | 12.07.2020 20:04:05

Sport: Med seier i sesongens sju første kamper tangerte nordlendingene Rosenborgs rekord fra 2003. For Aalesunds del betyr resultatet at de fortsatt må vente på sesongens første trepoenger.

Glimt tok ledelsen ved Philip Zinckernagel, men Aalesund svarte ved Hólmbert Fridjónsson. Derfra og ut var det plankekjøring for Bodø/Glimt, som ikke ga seg før det sto 6–1 på resultattavla.

I tillegg til danske Zinckernagel, som scoret to ganger, sto Sondre Brunstad Fet, Jens Petter Hauge, Victor Boniface og kaptein Ulrik Saltnes for resten av målene.

Maktdemonstrasjonen betyr at Glimt befester posisjonen sin på toppen av tabellen med 21 poeng, to foran Molde. Aalesund ligger helt i andre enden på jumboplass.

– Vi går inn i kampen og er tøffe. Vi visste at de ville presse oss høyt, men vi skulle spille det av. Vi skulle spille de lave, få de utålmodige og kverne de. Til slutt går de tomme. Da blir det en imponerende godt gjennomført kamp på en tøff bortebane, sa Knutsen til Eurosport.

– Jeg vil trekke fram alle som er utpå banen. Det er laget som er veldig solid. Det er lojalitet, og så er det mange enkeltspillere som har det lille ekstra. En type som Jens Petter Hauge har vanvittige kvaliteter, sa Knutsen.

Aafks sisteskanse Gudmund Kongshavn fikk en blytung kveld på jobb.

– Vi møter Norges beste lag. Men vi har høye forventninger til oss selv, så uansett hvor godt lag vi møter, er det altfor mye å tape 1-6. Vi må heve oss, sa han.

Det var Glimt som tok ledelsen etter snaue kvarteret spilt. Kometen Jens Petter Hauge satte fart ned mot dødlinjen til venstre og fikk lagt inn i feltet. Philip Zinckernagel fikk snappet ballen foran Aafks Porfait Bizoza, og satte kula i lengste hjørnet med venstrefoten. Det var danskens femte mål denne sesongen.

Det tok ikke lang tid før hjemmelaget svarte. Tangotrøyenes kaptein Fredrik Carlsen vinklet ballen ut på Porfait Bizoza, som slo et herlig innoverskrudd innlegg som traff en ventende Hólmbert Fridjónsson. Islendingen stanget inn utligningen i motsatt hjørne.

Og om Aalesund svarte kjapt, svarte bortelaget enda kjappere. Kun to minutter etter hjemmelagets utligning var Sondre Brunstad Fet på plass etter en frekk avlevering fra Kasper Junker. Fet, som er på lån hos bodøværingene fra AaFK, gjorde ingen feil og dunket inn ledelsen fra tre meter.

– Tre sjanser for dem, tre mål. Det er piss det vi slipper inn på, sa en frustrert Fredrik Carlsen i pausen.

Etter pause ville Ulrik Saltnes også være med på festen. Glimt-kapteinen spilte ballen ut til Zinckernagel, som etter et par touch ned mot dødlinjen ga ballen tilbake til Saltnes. Han satte ballen mellom beina på Aafk-keeper Gudmund Kongshavn.

Og målfesten ville ingen enda ta. Philip Zinckernagel noterte seg for sitt andre mål da han la på til 5-1 da med en utsøkt avslutning etter 55 minutters spill.

Ydmykelsen fortsatte da innbytter Victor Boniface satte sitt første mål for sesongen. Fredrik Bjørkans presise innlegg ga nigerianeren en enkel jobb med å styre headingen inn i nettmaskene.

Scoringen sørget for at sluttresultatet ble hele 6-1.

Aalesunds neste kamp spilles borte mot Sandefjord onsdag kveld, mens Bodø/Glimt tar imot Kristiansund hjemme på Aspmyra.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var naturligvis strålende fornøyd etter kampslutt.

Hjemmelagets Sigurd Haugen kom til kampens første sjanse da han ble spilt igjennom av Hólmbert Fridjónsson. Haugen ble løpt opp av Glimts Marius Høibråten, og dermed ble avslutningen aldri særlig farlig.

Rett etterpå økte Jens Petter Hauge til 1-3. 20-åringen prikket ballen ned i lengste hjørne fra utsiden av sekstenmeteren på elegant vis.

(©NTB)

Flere nyheter: