Menu
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), samt SV er langt unna flertallet de i dag har på Stortinget, ifølge Dagbladets ferske partibarometer. Foto: Terje Pedersen / NTB

Fersk partimåling: Dårligste start på 25 år

Siden stortingsvalget i fjor høst har Arbeiderpartiet og Senterpartiet tapt 17 mandater på Stortinget, ifølge et fersk partibarometer fra Dagbladet.

Av NTB | 27.01.2022 21:35:58

politikk: Sammen med SV er Ap og Sp langt unna flertallet de i dag har på Stortinget. De rødgrønne partiene får ifølge Dagbladets måling 78 mandater på Stortinget og mangler dermed sju mandater for flertall.

– Det er en nedgang som er større en det vi vanligvis har sett for nye regjeringer, sier professor og valgforsker Bernt Aardal.

Valgforskerens konklusjon er at dagens regjering har hatt den dårligste starten for en regjering på 25 år.

– Nye regjeringer får gjerne en nådetid hvor velgerne avventer litt. Men Støre-regjeringen kom rett inn i strømkrise og pandemi, forklarer Aardal.

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet mener krisene i vinter har vært med på å skape vanskeligheter for regjeringen.

– Det er tøffe tider for folk, både skyhøye strømpriser og strenge koronarestriksjoner. At folk både er frustrert og har høye forventninger forstår jeg godt, sier Stenseng til avisa.

For partiene er oppslutningen som følger (med endringer fra forrige måling i desember i parentes): Rødt 6,1 (+0,3), SV 9,9 (+0,6), Ap 22,4 (+1,7), Sp 10,2 (-0,1), MDG 4,2 (+1,5), KrF 3,3 (+0,4), Venstre 3,4 (-3,0), Høyre 24,3 (-0,4), Frp 12,6 (-0,2).

(©NTB)

Flere nyheter: