Menu
Bruno Fernandes (t.h) herjet da Portugal sikret VM-plass tirsdag. Foto: Luis Vieira / AP / NTB

Fernandes skjøt Portugal til VM

Bruno Fernandes scoret to mål da Portugal slo Nord-Makedonia 2-0 og sikret seg plass til VM i Qatar. Mesterskapet vil bli portugisernes åttende i VM-historien.

Av NTB | 29.03.2022 22:49:32

Sport: Portugal har med seieren tatt seg til seks VM på rad. De kvalifiserte seg for første gang i 1966, før de måtte vente 20 år på den neste deltakelsen. Fra 2002 og ut har portugiserne vært representerte i hvert eneste verdensmesterskap.

Fernandes herjet for vertene med to mål. Først kombinerte han med Manchester United-kompis Cristiano Ronaldo etter en halvtime, før Liverpool-stjernen Diogo Jota assisterte ham på det andre etter en drøy time.

Nord-Makedonia slo sensasjonelt ut Italia i den første utslagsrunden, men mot Portugal fikk de lite til å stemme. De kom ikke til noen store sjanser, og måtte heller se vertene skape mye i oppgjøret.

Portugal sikret til slutt seieren og Ronaldo muligheten til å lede landet i det som fort vil bli hans siste VM. Han vil være 41 år når mesterskapet i Nord-Amerika går av stabelen i 2026. Spissveteranen, som har scoret 115 mål for landslaget, gikk målløs av banen mot Nord-Makedonia.

Før det hadde Ronaldo selv vært svært nære ved å score, men avslutningen fra skrått hold sneiet stolpen på feil side etter 14 minutter.

Ti minutter senere var Liverpool-spiss Jota nære, men hans skudd gikk også rett utenfor. Nord-Makedonia hadde lite å by på i oppgjøret og kom seg aldri til de største sjansene.

Nord-Makedonia ropte fortvilt på straffespark drøye ti minutter før slutt, men i stedet gikk Portugal igjen i angrep. Ronaldo var nære ved to anledninger, men veteranspissen fikk ikke uttelling.

Det tok 32 minutter før Portugal fikk hull på byllen. Fernandes brøt en svak tversoverpasning før Manchester United-kompis Cristiano Ronaldo spilte Fernandes fri. Han svarte ned å hamre ballen i hjørnet til ellevill jubel på Estádio Do Dragão.

Etter 65 minutter doblet Fernandes ledelsen og sikret med det på lang vei VM-plassen. Jota slo en vakker pasning over det nordmakedonske forsvaret, og Fernandes omsatte den i mål med et flott skudd.

(©NTB)