reklame for smiaa
Menu
Color Line mener de nye innstrammingene forbyr vanlig passasjertrafikk med ferje mellom Danmark og Norge, mens Fjord Line sier ja til privatpassasjerer. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ferjerederier tolker nye danske koronaregler ulikt

Color Line mener de nye innstrammingene forbyr vanlig passasjertrafikk med ferje mellom Danmark og Norge, mens Fjord Line sier ja til privatpassasjerer.

Av NTB | 12.11.2020 06:08:03

Økonomi og næringsliv: Mandag innførte danske myndigheter restriksjoner i Nordjylland, og Color Line sa samme dag at de stanser passasjertrafikken til Danmark.

Varetransport er unntatt det nye regelverket. Det samme er personer i samfunnskritiske funksjoner. Det finnes også noen unntak for passasjerer som har feriehus i Danmark eller personer som returnerer til Norge, skriver Fædrelandsvennen.

– Vi tolker regelverket slik at det nå ikke er lov å ta med verken dansker eller nordmenn med ferjene våre, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line til avisen.

I Fjord Line registrerer de at konkurrenten tolker restriksjonene strengt.

– Vi mener vi har anledning til å ta med privatpassasjerer inntil noe annet blir sagt, sier informasjonsrådgiver Flemming Tveitan i Fjord Line.

Han legger til at det er strenge restriksjoner for reisende, og at dansker blant annet må vise fram en negativ koronatest som ikke er eldre enn 72 timer.

(©NTB)

Flere nyheter: