Menu
Tokmac Nguen og Ferencváros har skaffet seg et godt utgangspunkt i mesterligakvalifiseringen. Bildet er fra kampen mot Zalgiris i forrige uke. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB

Ferencváros tok første stikk i kvalifiseringen

Tokmac Nguen og Kristoffer Zachariassen snuser på mesterligaspill til høsten. Onsdag bidro nordmennene i en viktig 2-0-seier over Slavia Praha.

Av NTB | 04.08.2021 22:01:22

Sport: Dermed tok den ungarske seriemesteren første stikk i dobbeltkampen i tredje og nest siste kvalifiseringsrunde til den gjeveste europacupen.

Nguen og Zachariassen startet kampen på Ferencváros’ midtbane. Det var målløst fram til det glapp bak hos Slavia på tampen av første omgang.

Taras Kacaraba vant en duell og spilte ballen tilbake til keeper Ondrej Kolar, men den spratt over målvaktens fot da han skulle dempe den og gikk rett i mål.

Like etter hvilen kom Kacaraba i fokus igjen. Denne gang med en klønete takling på Myrto Uzuni som ga straffespark til Ferencváros. Igor Kharatin trillet ballen kaldt ned i hjørnet til 2-0.

Gjestene fra Tsjekkia presset hardt på for utligning og skapte flere sjanser, men det ville seg ikke. Med 2-0 har Ferencváros et meget sterkt utgangspunkt foran returkampen i Praha i neste uke.

Nguen og Zachariassen ble begge byttet ut helt på tampen.

Dersom nordmennenes lag skulle ta seg videre til siste runde i kvalifiseringen, møter de vinneren av dobbeltkampen mellom rumenske Cluj og sveitsiske Young Boys. De spilte 1-1 i Romania tirsdag.

Ferencváros spilte i mesterligaens gruppespill så sent som sist sesong. Da var Nguen blant spillerne som viste seg fram mot lag som Barcelona og Juventus.

Zachariassen ble nylig solgt til klubben fra Rosenborg.

I de øvrige kampene i mesterligakvalifiseringen onsdag kveld ble det 2-0 til Benfica over Spartak Moskva på bortebane, mens Legia Warszawa klarte 1-1 borte mot Dinamo Zagreb.

(©NTB)