reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Tom Hagens advokat Svein Holden ved politistasjonen på Lillestrøm mandag. Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen er pågrepet i en politiaksjon i Lørenskog. Hans kone har vært savnet i halvannet år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fengslingsmøtet for Tom Hagen er avsluttet

Etter drøyt fire timer ble fengslingsmøtet for drapssiktede Tom Hagen avsluttet i Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm onsdag.

Av NTB | 29.04.2020 16:32:34

Kriminalitet og rettsvesen: Saken startet klokka 12 tirsdag og var berammet til klokka 13, men etter en time kom retten til at de videre forhandlingene skulle føres bak lukkede dører, slik påtalemyndigheten ba om.

Politiet har begjært Tom Hagen varetektsfengslet i fire uker og begrunnet det med bevisforspillelsesfare. Hans forsvarer, advokat Svein Holden, mener politiets grunnlag for å pågripe Hagen er for spinkelt.

– Ja, hva skal jeg si. Man må jo være ærlig, og etter min oppfatning er dette et særdeles spinkelt grunnlag for å gå til pågripelse, sa Holden

– Jeg forventer at tingretten kommer til å løslate ham, fortsatte han.

Tom Hagen deltok selv i fengslingsmøtet. Av smittevernhensyn fikk ikke pressen adgang til tinghuset, og fulgte rettsmøtet via videolink.

– Det er bevisforspillelsesfare, og vi har behov for å konsentrere oss om å gjennomføre de nødvendige etterforskningsskrittene som skal gjøres nå, sier han i en pressemelding.

Etter at Tom Hagen ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap tirsdag morgen, har Hagen-parets bolig i Sloraveien på Lørenskog vært sperret av. Også onsdag er det kriminalteknikere og politihunder på plass både inni og utenfor boligen.

Ved Tom Hagens arbeidsplass, Futurum, har det vært politibiler og sperrebånd, og politi har også vært observert på Hagens hytte på Kvitfjell.

Tom Hagens kone, Anne-Elisabeth Hagen, er fortsatt ikke funnet. Hun forsvant 31. oktober 2018.

Holden ankom Nedre Romerike tingrett i 11-tiden. På vei inn sa han til pressen at Tom Hagen fastholder sin uskyld. Advokaten sa videre at har fått fullt innsyn i alle sakens dokumenter, og at han ikke er imponert.

Politiadvokat Haris Hrenovica, som er påtaleansvarlig i saken, sier at politiet i denne fasen av etterforskningen ikke vil ha anledning til å besvare spørsmål fra pressen i stor grad.

(©NTB)

Flere nyheter: