Menu
Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har startet etterforskning etter at Fenerbahçes tilhengere ropte navnet til Vladimir Putin i møtet mot Dinamo Kyiv. Foto: AP/ NTB.

Fenerbahçe-president nekter å beklage Putin-rop

Fenerbahçe blir etterforsket av Uefa etter at klubbens tilhengere ropte navnet til Vladimir Putin under en kamp. Klubbens president nekter likevel å beklage.

Av NTB | 30.07.2022 18:40:44

Sport: – I mine øyne var det upassende og unødvendige rop. De var langt unna klubbens identitet og verdier, men hva skal vi gjøre? Sette en glidelås på folks munn? Vi kommer ikke til å beklage oss til Ukraina. Dinamo Kyivs spillere provoserte også våre supportere, sa Ali Koç til den tyrkiske avisen Fanatik.

Det var under onsdagens kamp i mesterligakvalifiseringen mot ukrainske Dinamo Kyiv at ropene på Russlands president Putin kom fra Fenerbahçe-fansen.

Torsdag bekreftet Det europeiske fotballforbundet at de ville starte etterforskning mot den tyrkiske klubben.

– En inspektør i Uefas etiske og disiplinærkomité vil starte en etterforskning i forbindelse med en påstått usportslig opptreden av Fenerbahçes supportere. Informasjon rundt denne saken vil bli offentliggjort etter hvert, skrev Uefa i en pressemelding.

(©NTB)