reklame for Utvik Autoservice
Menu
Therese Johaug vant Lysebotn Opp igjen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Femte triumf for Johaug i Lysebotn opp

Therese Johaug ser ut til å ha trent bra det siste halvåret. Torsdag smadret hun konkurrentene over 7,5 kilometer i rulleskirennet Lysebotn opp.

Av NTB | 06.08.2020 12:18:53

Sport: Det var hennes femte seier i Lysebotn opp etter at hun også vant i 2012, 2016, 2018 og 2019. Johaug tok kommandoen fra start, ledet på samtlige mellompasseringer og var overlegen i mål.

– Jeg tror det var over minuttet bak det jeg har gått på før, men i år var det annerledes forhold med bløt asfalt. Det har ganske mye å si når du går opp disse bakkene, sier Johaug til NTB etter triumfen.

Og Johaug hadde ganske rett – tiden 33.11,0 fra torsdag er ett minutt, 52 sekunder og 2 tideler svakere enn tiden fra rekorden i 2019, da hun brukte 31.18,4.

– Det var en fin økt opp de bakkene her, sier hun om de 7,5 kilometerne med 640 høydemeter.

– Jeg har gjort det jeg bruker å gjøre – være i høyden og trent. Nå er jeg klar for høsttrening.

Hun håper og tror på en normal sesong.

– Jeg må bare ta det som det kommer, men jeg forbereder meg som om det blir en vanlig sesong, sier hun og bekrefter at hun også skal delta i Toppidrettsveka.

Av smittevernhensyn var det individuell start i 2020-utgaven.

Heidi Weng ble nummer to, Helene Marie Fossesholm nummer tre og Karolin Simpson-Larsen fire. Fossesholm spurtslo Simpson-Larsen.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg følte meg veldig bra. De siste 100 meterne var jeg litt seig. Jeg har trent mye alternativt i det siste, så kanskje det hjelper å gjøre andre ting, sier hun til NTB.

Fossesholm sier følgende:

– Det var tungt, men det var også en skikkelig god økt. Jeg var smartere i år og fikk til et godt løp. Jeg er fornøyd, sier Fossesholm, som klokket inn på 35.31.

Johaug, som gikk ut sist, forteller at hun har fått trent bra i sommer.

Konkurransen var den første for skieliten etter at koronaviruset satte en stopper for sesongavslutningen i mars.

Til tross for 2.-plass på tiden 33.45, 34 sekunder bak Johaug, var Weng storfornøyd.

(©NTB)

Flere nyheter: