Menu
Simen Hegstad Krüger vant 10 kilometeren i den finske langrennsåpningen foran Pål Golberg og Martin Nyenget. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Femdobbelt norsk i Finland – Hegstad Krüger raskest på 10 kilometeren

Simen Hegstad Krüger var suveren og vant herrenes 10 kilometer klassisk i den finske langrennsåpningen. Pål Golberg og Martin Nyenget tok 2.- og 3.-plassen.

Av NTB | 12.11.2022 13:01:14

Sport: Krüger gikk i mål på tiden 24.34,9, 7,8 sekunder foran Golberg på 2.-plassen. Nyenget ble nummer tre, 12,1 sekund bak vinneren.

– Det var veldig gøy. Det er en stund siden jeg har vunnet et klassisk skirenn. Selv om det ikke betyr all verdens, er det greit å få litt trygghet på den distansen jeg kanskje har slitt mest med. Det betyr litt det, sa Krüger til NRK.

– Det er jo helt utrolig. Verden er snudd på hodet. Sist han gikk klassisk i Finland, så ble han vel noen og sytti. Det er en bra prosentvis forbedring plasseringsmessig, la landslagstrener Eirik Myhr Nossum til.

Didrik Tønseth og Daniel Stock tok 4.- og 5.-plassen foran finske Iivo Niskanen, som endte 21,5 sekunder bak Krüger.

På topp-ti listen var sju av ti norske. Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen endte på henholdsvis 9.- og 10.-plassen.

Tidligere lørdag var tyske Katharina Hennig overlegen på kvinnenes 10 kilometer klassisk. Rennet ble en tysk-finsk duell, hvor Hennig kom seirende ut, 5.2 sekunder foran Krista Pärmäkoski. Kerttu Niskanen endte på 3.-plass, 10.5 sekunder bak Hennig.

Det ble et stort sprang ned til de øvrige løperne. Jasmi Joensuu på 4.-plass var 39.7 sekunder bak vinneren, mens Anna Svendsen fulgte fem sekunder bak der igjen. Silje Theodorsen tok 6.-plassen.

Fredag vant Svendsen sprintrennet i den finske langrennsåpningen. I finalen ble det en knapp spurtseier over Joensuu, som bare var 0,02 hundredeler bak Svendsen. 3.-plassen gikk til Tysklands Pia Fink.

(©NTB)