Menu
Deltakerne i 4. juli-paraden i Highland Park utenfor Chicago løp i dekning da det ble hørt skudd. Foto: Chicago Sun-Times / AP / NTB

Seks skutt og drept under 4. juli-parade i USA

Minst fem personer er drept og 19 er sendt til sykehus etter at det ble åpnet ild mot en 4. juli-parade i Chicago-forstaden Higland Park mandag.

Av NTB | 04.07.2022 20:01:05

Kriminalitet og rettsvesen: Avisen Chicago Sun-Times skriver at paraden begynte rundt klokken 10 lokal tid, men at den ble stanset 10 minutter senere etter at det ble avfyrt skudd mot deltakerne.

Fem personer er drept og 19 personer er fraktet til sykehuset, opplyser det lokale politiet. Det understrekes at gjerningspersonen ikke er pågrepet og folk i området er bedt om å søke dekning.

– Politiet søker etter den mistenkte, og det er funnet et skytevåpen, skriver myndighetene i forstaden på sitt nettsted.

Det er så langt ikke kjent hvem som står bak skytingen eller hva motivet er.

Et vitne forteller til CNN at han hørte mellom 20–25 skudd, andre mener at det ble avfyrt minst 40 skudd.

Highland Park ligger rundt 40 kilometer nord for Chicago, har rundt 30.000 innbyggere. Området regnes for å være velstående og innbyggerne der har i gjennomsnitt tre ganger så høy inntekt som ellers i USA.

– Vennligst unngå sentrum i Highland Park. Mer informasjon vil bli delt etter hvert som den blir tilgjengelig, skriver hun.

Rotering opplyser samtidig at 4. juli-feiringen er avlyst.

Flere vitner forteller til Chicago Sun-Timens at de hørte flere skudd.

Ordføreren i Highland Park, Nancy Rotering, ber på Twitter innbyggerne om å holde seg unna sentrum.

(©NTB)

Flere nyheter: