Menu
Redningsmannskaper på jobb i slumdistriktet Tondo i Manila mens tyfonen Noru raser. Fem redningsfolk omkom mandag mens de jobbet med å hjelpe flomrammede mennesker. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Fem personer omkom i tyfon på Filippinene

Tyfonen Noru herjer Filippinene. Fem redningsfolk omkom mens de jobbet i den flomrammede kommunen Santa Maria i Bulacan-provinsen.

Av NTB | 26.09.2022 05:10:44

Ulykker og naturkatastrofer: Stormen er den kraftigste som har truffet Filippinene i år. Den traff søndag og mandag hovedøya Luzon, der den rev trær over ende og skapte flom i lavtliggende lokalsamfunn, men det har foreløpig ikke kommet meldinger om store materielle skader.

Bulacans guvernør Daniel Fernando sier at de fem redningsfolkene kjørte båt for å hjelpe folk som satt fast i flomvannet. De skal så ha blitt truffet av en vegg som falt sammen, før de druknet.

Stormen nådde først Polillo-øyene, som er en del av Quezon-provinsen, cirka 10 mil nordøst for hovedstaden Manila. Den har avtatt noe i styrke etter hvert.

Nesten 75.000 mennesker ble evakuert fra boligene sine før stormen traff. Landets meteorologer varslet at de store regnmengdene kunne føre til alvorlig flom, jordskred og ødelagte avlinger.

(©NTB)

Flere nyheter: