Menu
ARKIVBILDE: Daniel DeNiazi

Fem pasienter innlagt på koronaavdelingen

Det er det siste døgnet innlagt nok en pasient på koronaavdelingen ved Haugesund sykehus. Totalt har avdelingen nå fem pasienter.

Av Egil M Solberg | 15.03.2021 12:37:20

Koronapandemi: Det er bare på Haugesund sykehus at Helse Fonna nå har koronasmittede pasienter med komplikasjoner.

Det var i sist uke en periode med ingen innlagt, men fredag og lørdag ble det innlagt i alt fire nye pasienter. Søndag er nok en pasient innlagt.

Det har vært over 100 nye smittetilfeller bare i Haugesund den siste uken.

Helse-Fonna opplyser forøvrig at de nå har 78 medarbeidere i koronarelatert fravær eller karantene. Dette tallet har også steget raskt de siste dagene.

Økningen får konsekvenser

Situasjonen fører til at en nå må redusere litt på planlagt drift, for å ha nok ledige senger dersom tallet på koronapasienter øker enda mer.

Det har ikke vært så mange pasienter med Covid-19 på Haugesund sjukehus siden starten av pandemien april i fjor.

De innlagte pasientene er tre menn i alderen 18-64 år, og to kvinner på over 65 år. Ingen av disse har behov for intensivbehandling.

– De pasientene som får avlyst timer blir kontaktet. Ellers ber vi folk om å møte opp til avtalte timer, sier adm.dir. i Helse Fonna, Olav Klausen.

Han understreker at en er ekstra nøye på smittevernrutiner, og at alle pasienter som kommer til sykehuset kan føle seg trygge.

Smitteøkningen i samfunnet, som også har rammet medarbeidere i Helse Fonna, gjør at det mandag formiddag er 78 medarbeidere i koronarelatert fravær i helseforetaket.

Dette har ført til bemanningsutfordringer i enkelte avdelinger, men dette har så langt ikke rammet planlagt drift i særlig grad.

Det er ikke meldt om flere smittede medarbeidere siden lørdag.

Ingen andre sjukehus i Helse Fonna har innlagte pasienter med Covid-19.

Flere nyheter: