Menu
FOTO: Santi Palacios / AP / NTB scanpix

Seks nye smittetilfeller bekreftet

Smittesporingen har avdekket fem nye smittetilfeller med Covid-19 i Haugesund og på Karmøy. Også i Vindafjord er det avdekket et smittetilfelle. Nå frykter lokalt helsevesen et større utbrudd.

Av Egil M Solberg | 14.07.2020 08:18:26

Koronapandemi: De fem smittetilfellene er fra både Haugesund og Karmøy og alle i alderen 18 til 30 år.

Det sjette tilfellet ble oppdaget av en bedriftshelsetjeneste i Vindafjord.

Lørdag ble det første tilfellet bekreftet og i går kveld kom det et en ny positiv test. Senere på kvelden ble ytterligere tre personer bekreftet smittet med Covid-19.

De fem er ikke fra det samme miljøet. Det betyr at smitten har gått via flere ledd.

– Flere personer som har hatt kontakt med de fem smittede er nå satt i karantene. Det blir også tatt flere prøver for å finne ut om andre kan være smittet, opplyser kommunelege Jostein Helgeland i Haugesund til Haugesunds avis.

50 nye prøver er nå tatt, mens det i helgen ble gjort 30 tester.

Helsevesenet i Haugesund frykter nå at dette skal være starten på et større utbrudd.

– Vi har ikke noe som tyder på at spredningen har startet i forbindelse med utesteder, men det er klart at slike steder har eksplosivt spredningspotensial når smitten er i denne aldersgruppen, sier Helgeland til avisa.

I Karmøy er det også flere de siste dagene som har meldt om symptomer som kan minne om Covid-19 smitte.

Mange har kontaktet helsevesenet i kommunene ved hjelp av koronatelefonen de siste dagene. Til tider har pågangen vært så stor at det ikke har vært mulig å få noe svar.

– Av alle situasjoner vi kunne tenke oss, var dette den verste. Dette er mennesker som har store kontaktflater, både blant voksne, barn og eldre. I tillegg får de så milde symptomer at de kanskje ikke forstår selv at de kan være smittet. De vanlige symptomene er feber, tung pust og hoste, men også ved mindre symptomer oppfordrer vi til å ta kontakt, sier Helgeland til avisa.

Flere nyheter: