Menu
Johann André Forfang mislyktes i kvalifiseringen i Bergisel-bakken i Innsbruck mandag. Foto: Geir Olsen / NTB

Fem nordmenn videre i Innsbruck – Forfang og Villumstad slått ut i kvalifiseringen

Fem nordmenn får hoppe i det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka, mens Johann Forfang og Fredrik Villumstad røk ut i kvalifiseringen.

Av NTB | 03.01.2022 14:54:42

Sport: Det var verdenscuplederen og lederen i hoppuka sammenlagt, japanske Ryoyu Kobayashi, som var best i kvalifiseringen.

Robert Johansson er nummer sju i sammendraget. Han fikk opp 122 meter og 116,1 poeng og ble best av de norske med sin 11.-plass. I tirsdagens duell møter han russeren Ilja Mankov.

– Det var greit med en treningsdag. Det er nær, men jeg må nok ta litt mer sjansen, sa Johansson til TV 2.

Marius Lindvik er toer i sammendraget og 13 poeng bak japaneren som har vunnet de to første rennene. Han landet på 117,5 meter, som holdt til 14.-plass. Han møter finske Nika Kytosaho.

– Det kjente bedre ut i kvalifiseringen enn under treningen, selv om jeg ikke hadde de enkleste forholdene. Det blir å «gunne på» i rennet, sa Lindvik.

Halvor Egner Granerud syntes å få dreis på Bergisel-bakken, men fikk bare opp 116 meter under tøffe forhold i kvalifiseringen. Han ble nummer 22. Kevin Maltsev fra Estland er motstander i duellen.

– Det kjentes bra ut, og det flyr kort. Uansett en positiv dag, sa Granerud.

Joacim Ødegård Bjøreng måtte stå over de to første rennene i Tyskland etter positiv koronatest før jul. Han er nå erklært frisk igjen og kom ned til for å delta i rennene i Innsbruck og Bischofshofen. 26-åringen får sin hoppukedebut etter 115 meter og 101,3 poeng i kvalifiseringen.

Han får derimot et sent startnummer og en tøff duellant i tirsdagens renn. Han møter sveitseren Killian Peier i duellen.

– Et greit hopp og gøy å få delta i hoppuka, sa Bjøreng til TV 2.

– Dårlige forhold. Det skiller noe voldsomt i denne bakken. Skikkelig ergerlig å ikke få hoppe rennet, sa Forfang.

Tromsøhopperen var blant dem med de dårligste forholdene av samtlige i kvalifiseringen.

Fredrik Villumstad tok seg videre til finalen i nyttårshopprennet i debuten. Men med 104,5 meter var han langt unna å kvalifisere seg til det tredje rennet i hoppuka.

Bergisel-bakken er den minste av de fire bakkene i hoppuka og har en bakkerekord på 138 meter. Det var mandag utfordrende forhold som vanlig i Bergisel med tanke på svært varierende vind.

Daniel-André Tande landet på 119 meter og 111,2 poeng etter et nestenhopp av Kongsberg-hopperen. Det ble 17.-plass. Han skal ut mot Jakob Wolny fra Polen.

Johann André Forfang har ikke funnet stabiliteten og har levert alt fra gull til granbar. I kvalifisering ble det bare granbar med 106,5 meter og 89,4 poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: