Menu
Marius Lindvik viste fortsatt solid form i kvalifiseringen i Bischofshofen. Foto: Geir Olsen / NTB

Fem nordmenn enkelt videre i hoppukekvalifiseringen – Bjøreng og Villumstad ute

Marius Lindvik imponerte med 139,5 meter i Bischofshofen og kvalifiserte seg blant fem nordmenn til onsdagens renn i hoppuka.

Av NTB | 05.01.2022 14:24:44

Sport: Lindvik er toer i sammendraget bak Ryoyu Kobayashi, og i den østerrikske bakken ble rekkefølgen den samme. Japaneren hoppet 141,5 meter og vant kvalifiseringen foran Lindvik.

– En bra start. Det er bare å kjøre på. Det var litt vått i dag, men det tåler vi. Jeg har en j**** god følelse. Det er min beste kvalifisering hittil i hoppuka, sa Lindvik til TV 2.

Han skal i duell med østerrikeren Michael Hayböck i første omgang i rennet senere i dag.

Daniel-André Tande (131 meter) og Halvor Egner Granerud (134) leverte solide hopp og plasserte seg på henholdsvis 3.- og 4.-plass.

Robert Johansson hoppet 127 meter og ble nummer 13. Johann André Forfang, som fikk en ny sjanse etter å ha røket ut i den opprinnelige kvalifiseringen i Innsbruck, gikk også greit videre med et svev på 122 meter.

Tande skal opp mot polakken Dawid Kubacki i første omgang, mens de øvrige norske duellene ser slik ut: Granerud – Giovanni Bresadola, Italia, Johansson – Vladimir Zografski, Bulgaria, Forfang – Anze Lanisek, Slovenia.

Joacim Ødegaard Bjøreng var i utgangspunktet klar for det tredje rennet i sin hoppukedebut, men etter avlysningen i Innsbruck måtte han hoppe igjen i Bischofshofen. Det endte med skuffende 105,5 meter, og han får dermed ikke delta i selve rennet.

Fredrik Villumstad er også slått ut etter 108 meter.

(©NTB)