Menu
Ull/Kisa og resten av toppklubbene i Viken får ikke trene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Seriestarten kan være i fare

Strømsgodset, Mjøndalen, Stabæk, Sarpsborg og Lillestrøm får ikke lov å trene som følge av de nye tiltakene i Viken fylke. Oppstarten i mai er usikker.

Av NTB | 16.03.2021 15:08:19

Medisin og helse: Toppserie-stansen kommer som følge av smitteverngrepene regjeringen innførte for Viken mandag. Klubbene har fått beskjed fra NFF om å sette treningsaktiviteten på pause.

«Nedenstående gjelder for alle klubber i Viken fylke. Myndighetene innfører det høyeste tiltaksnivået, tiltaksnivå A, i Viken fylke fra og med midnatt mandag 15. mars. Det betyr at all toppidrett i fylket stenges ned. De nye restriksjonene er innført uten noen form for forvarsel. Situasjonen er alvorlig, og NFF vil føre tett dialog med NIF og myndighetene om veien videre» heter det i en epost fra forbundet til klubbene, skriver Romerikes Blad.

I Viken har myndighetene lagt seg på tiltaksnivå 5A, som ikke tillater trening i toppidretten. Tiltakene er satt til å vare fram til 11. april. I Oslo er det tiltaksnivå 5B som gjelder. Der står det at trening for toppidretten er unntatt.

Det gjør det altså ikke i 5A. Ordlyden er der:

«Det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne eller barn. Det samme gjelder fritidsaktiviteter som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater.»

I tillegg vil Sandefjord fra onsdag være omfattet av de samme tiltakene, opplyser kommuneoverlege Ole Henrik Augestad. Det ligger også an til treningsnekt i Haugesund kommune.

– I og med at toppfotballen ikke er spesifikt beskrevet i 5A, ber vi om en klargjøring av dette med håp om at det gjøres et unntak. De som trener utendørs i lukkede miljøer og lukkede grupper, må kunne fortsette, mener vi, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF, til NTB.

– Det er mange lag som nå ikke får trent fram til 11. april. Hvis vi ikke får løst opp i dette, er seriestarten i mai i spill, fortsetter han.

Daglig leder i Ull/Kisa, Andreas Aalbu, reagerte på meldingen mandag kveld.

– Vi er veldig overrasket. Spillere våre har levd i kohort i lang tid uten et eneste smittetilfelle, så det er skuffende at de ikke kan trene, mens lag i Oslo kan. Vi må bare forholde oss til de beskjedene vi får, men vi regner med at vi får mer informasjon i morgen, sier Aalbu til RB.

Sesongstarten i Eliteserien er utsatt til 2. mai.

– Det viktigste er at vi får i gang treningskamper 2. påskedag, sa Fisketjønn til NTB mandag.

Nå ser det vanskelig ut for klubbene i Viken fylke.

– Våre problemer er små i den store sammenhengen. Fotballen har vist at vi kan navigere veldig bra, men nå er vi med i den dugnaden og tilpasser oss det, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg til VG.

– Nei. Alt som ikke er strengt nødvendig, frarådes, og det er viktig at hvis fotballen begynner å reise, må det være i takt med resten av samfunnet, sier Berntsen.

I Mjøndalen, som også er rammet av de nye tiltakene, er vurderingen den samme:

– Nei, unødvendig utenlandstur er sterkt frarådet, så per nå er ikke det aktuelt for oss, fastslår Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

NFF opplyser at det jobbes med å bringe klarhet i konsekvensene.

Tiltakene som er innført i Viken mandag, gjelder fram til 11. april. Det er ikke opplyst noe annet enn at toppidretten også må forholde seg til den datoen.

Bodø/Glimt er i Spania på treningsleir. Det samme er Molde, men det har vært på grunn av europaligaoppgjørene mot Granada. Returoppgjøret går i Budapest torsdag. Sarpsborg har ikke vurdert utenlandstur.

(©NTB)

Flere nyheter: