reklame for smiaa
Menu
Politi og redningstjenester på plass i Trier, der flere mennesker ble drept da en raste gjennom en gågate. Bilføreren er pågrepet. Foto: Harald Tittel / DPA / AP / NTB

Fem drept i påkjørsel i tysk gågate

Fem mennesker – blant dem en ni uker gammel baby – ble drept og mange skadd da en bil kjørte inn i en gågate i tyske Trier. Bilføreren er pågrepet.

Av NTB | 02.12.2020 01:08:05

Ulykker og naturkatastrofer: Det er foreløpig ikke kjent hva som er motivet for handlingen, men det er ikke tegn til at det var politisk motivert.

Det var i 14-tiden tirsdag ettermiddag at en bil raste gjennom den bilfrie delen av sentrum i byen Trier.

I alt fem personer ble drept og ytterligere 14 ble såret i påkjørselen. Flere har alvorlige skader. Vitner til hendelsen har fortalt nyhetsbyrået DPA at de så folk bli kastet opp i luften.

Påtalemyndigheten har til nyhetsbyrået AFP uttalt at den pågrepne kan ha psykiske problemer, samt at han var påvirket av alkohol.

– Jeg kan ikke forstå hvordan noen kan få for seg å kjøre en SUV gjennom byen og drepe folk, sa ordfører Wolfram Leibe på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Moren til spedbarnet får behandling på sykehus, mens barnets 45 år gamle far er blant de døde. Deres 18 måneder gamle sønn får også behandling på sykehus.

I tillegg ble en 73 år gammel kvinne, en kvinne på 52 år og en kvinne på 25 år drept i påkjørselsen.

Politiet har understreket at ingen opplysninger tyder på noen vedvarende fare.

Delstatspolitiet i Rheinland-Pfalz har bedt folk la være å spre spekulasjoner om hva som er hendt og avvente bekreftede opplysninger fra politiet.

Trier har rundt 110.000 innbyggere og ligger rundt 20 mil vest for Frankfurt, nær grensa til Luxembourg.

Mer enn hundre personer samlet seg tirsdag kveld ved katedralen i Trier for å be for ofrene og deres familier.

Føreren av bilen, en 51 år gammel tysk mann fra området, ble pågrepet på stedet, ifølge politiet. Han var den eneste i bilen.

Politiet opplyste første at en ni måneder gammel baby ble drept i hendelsen, men publiserte senere en pressemelding der det opplyses at spedbarnet var en en ni uker gammel jente.

– Det som har skjedd i Trier, er sjokkerende. Tankene våre går til de dødes pårørende, de mange skadde og alle dem som jobber med å ta hånd om de berørte, sier Steffen Seibert, talsmann for regjeringen i Berlin.

(©NTB)

Flere nyheter: