Menu
En politimann patruljerer med maske i Venezia søndag. Foto: Luigi Costantini / AP / NTB scanpix

Fem døde av det nye koronaviruset i Italia

Mandag meldte Italia om sitt fjerde og femte dødsfall grunnet covid-19-viruset. En rekke områder i nord er sperret av, og store arrangementer er avlyst.

Av NTB | 24.02.2020 13:16:38

Medisin og helse: De to nye dødsfallene er i Lombardia i Nord-Italia, opplyser italienske myndigheter.

De døde er begge menn, henholdsvis 88 og 84 år gamle.

Totalt i Italia er det bekreftet 219 smittetilfeller, flesteparten av dem nord i landet.

Både utesteder, skoler og flere andre offentlige institusjoner er stengt, og store området er sperret av. Rundt 50.000 innbyggere i elleve byer er bedt om å holde seg hjemme. Politiet og hæren har fått ordre om å gripe inn dersom noen forsøker å forlate eller ta seg inn i de avsperrede områdene.

Mange kirker holdes fortsatt åpne, men gudstjenestene er avlyst. Det er også det verdensberømte karnevalet i Venezia, en rekke fotballkamper og også operaforestillinger på La Scala. Også arrangementene under moteuken i Milano er avlyst mandag.

Italias statsminister Giuseppe Conte sier at innbyggerne nord i landet må forberede seg på uker med husarrest i et forsøk på å holde viruset unna. Myndighetene ber samtidig innbyggerne besinne seg og ikke tømme butikkene for mat, medisiner og andre varer.

Ved siden av Iran og Sør-Korea er Italia det landet som er hardest rammet av viruset utenfor Kina.

Børsen i Milano falt kraftig mandag morgen og formiddag som følge av frykten for koronasmitten.

Mandag ble trafikken på veiene inn til byen Codogno kontrollert av maskekledde politimenn. Det var her, sørøst for Milano, at virusutbruddet startet i Italia. T-baner og tog som kjørte inn og ut av Milano mandag morgen, var halvfulle og preget av folk som hadde dekket til ansiktene sine med masker og skjerf.

Italienske myndigheter jobber med å spore alle bevegelsene til det første kjente smittetilfellet i landet. Mannen hadde selv ikke vært i Kina, og personen man først antok at hadde smittet ham, har testet negativt.

(©NTB)

Flere nyheter: