reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bildet er tatt på Østerholtheia i Gjerstad kommune i Agder. Det har snødd og er glatt på veiene blant annet i Agder. Politiet ber bilister om å planlegge god tid og gjerne la bilen stå. Foto: Statens vegvesen / NTB

Fem biler involvert i trafikkulykke i Oslo – en person er skadd

Glatte veier og snø byr på problemer flere steder på Sør- og Østlandet fredag. I Oslo er fem biler involvert i en ulykke. En person er skadd.

Av NTB | 07.01.2022 11:08:57

– En person er skadd. Han hadde smerter i beina og er fraktet til Oslo legevakt, sier operasjonsleder Lina Odden i Oslo til NTB.,

Årsaken til ulykken er uoppmerksomhet til foranliggende kjøretøy, og det har endt med en kjedekollisjon, skriver Oslo politiet på Twitter.

Østre Aker vei var stengt en periode da politiet jobbet med å berge biler og strø, men den er nå åpnet igjen.

Oslo 110-sentral skriver på Twitter at de fem bilene som er involvert i ulykken, har kjørt i hverandre bakfra.

– Kan man la bilen stå i dag, er det å anbefale, skriver de.

Agder-politiet ber folk som skal ut og kjøre, om å følge med på hjemmesidene til Statens vegvesen for veimeldinger.

– Både Vegtrafikksentralen og våre patruljer melder om mye glatte veier i hele distriktet. Det oppfordres på det sterkeste til å avpasse farten til forholdene, skriver de på Twitter fredag.

Nedbøren sør i landet startet som snø, men gikk over til regn langs kysten. Samtidig snør det i innlandet. Det er særlig underkjølt regn langs kysten som meldes å være den store utfordringen, forteller Roger Evensen i Agder-politiet.

– Langs kysten av Agder har det kommet regn som fryser på bakken. I øvre deler av Agder, gamle Buskerud, Vestfold og Telemark legger det seg snø på veiene.

De oppfordrer folk til å vise hensyn til brøytemannskap og andre bilister.

Det meldes om glatte veier på Sørlandet og deler av Østlandet. På Twitter oppfordrer Oslo politidistrikt samtlige i Oslo, Asker og Bærum som må kjøre bil, om å kjøre etter forholdene.

I en Twitter-melding melder Vegtrafikksentralen sør om utfordrende kjøreforhold.

Flere nyheter: