Menu
Roger Federer hylles av tennisverdenen etter meldingen om at han legger opp. Foto: Aaron Favila, File / AP / NTB

Federer hylles av tennisverdenen: – Håpet denne dagen aldri skulle komme

Tennisikonet Roger Federer hylles etter nyheten om at han legger opp som toppspiller etter Laver Cup. Rafael Nadal beskriver det som en trist dag for idretten.

Av NTB | 15.09.2022 18:40:46

Sport: «Kjære Roger, min venn og rival. Jeg håpet denne dagen aldri skulle komme. Det er en trist dag for meg og for idrett over hele verden», skriver Nadal på Twitter.

Federer legger opp på toppnivå med 20 Grand Slam-titler på merittlista og er en av tennissportens største profiler gjennom tidene. Lenge har han vært en av Nadals sterkeste rivaler på tennisbanen.

«Det har vært en glede, men også en ære og et privilegium å dele alle disse årene med deg. Vi vil ha så mange flere øyeblikk å dele sammen i framtiden og det er fortsatt masse å gjøre sammen. For nå ønsker jeg deg all glede med din kone og dine barn og hva som er foran deg. Sees i London», avslutter spanjolen.

Laver Cup-turneringen i London neste uke vil være Federers siste på ATP-nivå. Federer fikk sin debut på ATP-touren på hjemmebane i Gstaad i 1998. Året etter ble han den yngste spilleren rangert blant de 100 beste i verden.

Federer vant Grand Slam-turneringen Wimbledon åtte ganger i løpet av sin karriere. Turneringen takker sveitseren for øyeblikkene gjennom årene.

«Hvor skal vi begynne? Det har vært et privilegium å være vitne til din reise og se deg bli en mester på alle måter. Vi vil savne å se seg på banen vår», skriver de i en uttalelse på Twitter.

«Du har endret sporten», skriver ATP-touren.

(©NTB)