reklame for Sheiken Bowling
Menu
Casper Ruud er med på listen i Roma. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Federer-forfall gir Ruud plass i stjerneturnering i Roma

Casper Ruud står så langt oppført som sistemann som har fått plass i storturneringen i tennis i Roma i september. Det har Roger Federer bidratt til.

Av NTB | 19.08.2020 12:53:03

Sport: På sine egne nettsider har arrangøren i den italienske hovedstaden lagt ut listen over spillere som i øyeblikket er klarert for spill i turneringen. Den inneholder 36 navn.

Store deler av verdenseliten figurer, minus Roger Federer. Den sveitsiske veteranen har gjort det klart at han dropper resten av inneværende sesong for å bli helt restituert etter en kneskade.

Sørafrikanske Kevin Anderson kommer inn i turneringen med beskyttet ranking etter langt fravær grunnet skade og virussituasjonen. Han tar Federers plass, men Federers fravær åpner også døren for deltakelse for Casper Ruud.

Usannsynlig er det heller ikke at flere deltakere vil komme til å trekke seg i tiden som kommer. Turneringen i Roma spilles i perioden 14. til 21. september. Den vil bli en siste test før Roland-Garros-turneringen i Paris som begynner 27. september.

Foruten Federer er hele topp ti-listen på verdensrankingen med i startfeltet i den italienske hovedstaden. Det inkluderer også Rafael Nadal, som har avstått fra å delta i de kommende turneringene i USA, blant dem prestisjetunge US Open.

Spanjolen prioriterer å forberede seg til de viktige grusturneringene som venter.

Casper Ruud deltar på sin side både i den kommende ATP-turneringen i New York og i US Open deretter. Nordmannen er i øyeblikket nummer 36 på verdensrankingen.

(©NTB)

Flere nyheter: