Menu
Roger Federer under en treningsøkt i London. Foto: James Manning/PA via AP / NTB

Federer avslutter karrieren sammen med Nadal

Tennislegenden Roger Federer skal spille doublekamp sammen med Rafael Nadal når han fredag runder av en bemerkelsesverdig karriere i Laver Cup i London.

Av NTB | 22.09.2022 14:00:57

Sport: Det ble klart da oppsettet for lagturneringen ble kunngjort torsdag ettermiddag. Tennisfans verden over kan forberede seg på et unikt partnerskap i Europas lag mot amerikanerne Jack Sock og Frances Tiafoe.

– Jeg er ikke helt sikker på om jeg klarer å takle det hele, men jeg skal forsøke. Dette føles veldig annerledes. Jeg er glad for å ha ham på laget mitt i stedet for å spille mot ham, sier Federer om spanjolen som han har spilt en rekke tennisthrillere mot.

41-åringen Federer er blant tennisens aller største legender. Han har ikke spilt en kamp siden i fjor sommer, og nylig bestemte han seg for å legge opp etter mye skadeproblematikk.

Fredagens partner, Nadal, forventer en uforglemmelig kamp sammen med den sveitsiske veteranen. De spilte også double sammen i Laver Cup i 2017.

– En av de viktigste, om ikke den viktigste, tennisspillerne i karrieren min forsvinner. Når alt kommer til alt, vil dette bli et vanskelig øyeblikk. Jeg er veldig spent og takknemlig over å få spille med ham, sier gruskongen fra Mallorca.

Et lag med europeiske spillere (ledet av Björn Borg) møter et mannskap fra resten av verden der John McEnroe er lagleder.

På sin Instagram-konto har Ruud lagt ut bilder og video av en seanse i London der han sammen med Federer og resten av spillerne poserer ved elven Themsens bredd.

Det spilles kamper i Laver Cup også lørdag og søndag. Federer har signalisert at han kun spiller doublekampen med Nadal.

– Å spille med Rafa føles virkelig spesielt. Nå skal jeg gjøre det en siste gang. Det kommer til å bli fantastisk, og jeg skal gjøre mitt aller beste, sier han ifølge DPA.

Casper Ruud skal også spille i Laver Cup. Han møter Jack Sock i den aller første kampen i turneringen.

(©NTB)

Flere nyheter: