Menu
Mennene som er siktet for å ha planlagt bortføring av guvernøren i Michigan, diskuterte også å bortføre guvernør Ralph Northam i Virginia, ifølge en FBI-agent som deltok i etterforskningen av saken. Foto: Bob Brown / AP / NTB

FBI-agent: Siktede menn diskuterte også mulig bortføring av guvernøren i Virginia

Medlemmer av regjeringsfiendtlige militsgrupper diskuterte også bortføring av Virginias guvernør på et møte i Ohio i juni, ifølge en FBI-agent.

Av NTB | 13.10.2020 17:38:01

Kriminalitet og rettsvesen: FBI-agent Richard Trask var delaktig i etterforskningen som ledet til at seks menn i forrige uke ble pågrepet, siktet for å ha planlagt å bortføre Michigans guvernør Gretchen Whitmer.

Tirsdag vitnet Trask i en rettslig høring i Michigan, hvor han forklarte at en rekke medlemmer fra ulike regjeringsfiendtlige grupper fra flere ulike stater deltok på planleggingsmøtet.

– De diskuterte andre mulige mål, å bortføre en sittende guvernør, spesielt knyttet til problemene med guvernørene i Michigan og Virginia basert på nedstengningstiltakene, sa Trask, som la til at de som deltok i planleggingsmøtet, var misfornøyde med hvordan disse guvernørene hadde håndtert koronapandemien.

Seks menn er altså siktet for å ha inngått en sammensvergelse om å bortføre den demokratiske Michigan-guvernøren Gretchen Whitmer. Sju andre menn er siktet for planer om å angripe politiet og delstatsforsamlingen. De sju er enten medlemmer av eller tilknyttet Wolverine Watchmen, en av flere militser som opererer i delstaten.

(©NTB)

Flere nyheter: