reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Lucien Favre avviser spekulasjoner om at han gir seg som Dortmund-trener etter sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Favre ryddet opp i misforståelse: – Jeg tenker ikke på å gi meg

Erling Braut Haalands trener Lucien Favre føler seg misforstått etter spekulasjonene om at han vil gi seg som Borussia Dortmund-trener etter sesongen.

Av NTB | 27.05.2020 14:32:56

Sport: – Jeg tenker ikke på å gi meg. I går var vi alle skuffet, men det jeg sa i intervjuet rett etter kampen ser ut til å ha blitt misforstått av mange, sier sveitseren ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Det jeg ønsket å si var at dette ikke er riktig tidspunkt for å evaluere sesongen. Hvorfor skulle det være det? Søndag mot Paderborn må vi legge ned en topp innsats igjen. Det er det vi må konsentrere oss om, ikke noe annet, fortsetter Favre.

Dortmund-treneren fikk spørsmål om hva han ville si til dem som hevder at han ikke evner å føre klubben til titler.

– Det har de sagt her i flere måneder. Jeg leser ikke avisen, men jeg vet hva det går i. Om et par uker vil jeg uttale meg om det. Jeg er helt rolig, tro meg, sa sveitseren.

Tyske medier tolket svaret som at Favre er på vei bort fra Erling Braut Haalands klubb. Sky-ekspert og Tyskland-legende Lothar Matthäus var ikke i tvil:

– Jeg tenkte med én gang at dette betyr at Favre går og (Niko) Kovac kommer, sa han, ifølge Bild.

Sveitseren får også støtte av Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke.

– For øyeblikket er det ingen som helst grunn til å stille spørsmål ved treneren. Vi spiller en virkelig, virkelig god annen halvdel av sesongen. Vi tok 27 av 30 mulig poeng foran Bayern-kampen, og vi er blitt hyllet overalt, er Watzke sitert på i flere aviser.

Uttalelsen han kom med til tyske Sky etter tirsdagens 0-1-tap mot Bayern München, satte fart i ryktene om at han skal erstattes i trenerstolen av Niko Kovac.

Favre ble hentet inn som Dortmund-trener sommeren 2018 og har ennå ikke vunnet noe med klubben. Kontrakten hans løper til sommeren 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: