Menu
Smittevernekspert Anthony Fauci på pressekonferanse med president Donald Trump og visepresident Mike Pence. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Fauci skal vitne i Senatet tirsdag

Anthony Fauci, USAs ledende ekspert på infeksjonssykdommer, skal tirsdag vitne i Senatet om gjenåpningen av samfunnet og økonomien.

Av NTB | 11.05.2020 10:02:39

Medisin og helse: Høringen skjer digitalt. Dette er første gang siden mars at Fauci vitner for Kongressen. Han skal svare på spørsmål i helse-, utdannings-, arbeids- og pensjonskomiteen i Senatet sammen med blant andre direktør Robert Redfield i USAs folkehelseinstitutt CDC, skriver CBS News.

For å være på den sikre siden skjer det via video. Fauci og en rekke andre sentrale myndighetspersoner har vært i kontakt med en ansatt i Det hvite hus som har fått påvist koronavirus, og er derfor i en «modifisert karantene».

President Donald Trump har tidligere sagt nei til at Fauci og flere andre medlemmer av krisegruppa for koronarespons skal kunne vitne for Kongressen. Trump har blant annet beskyldt Representantenes hus, der demokratene har flertall, for å være en gjeng med Trump-hatere og for å drive med lureri.

(©NTB)

Flere nyheter: