reklame
Menu
Doktor Anthony Fauci, president Donald Trumps smittevernekspert, sier tallet på sykehusinnleggelser går kraftig ned på grunn av tiltakene som er innført. Visepresident Mike Pence i bakgrunnen. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

Fauci: Færre sykehusinnleggelser i USA

President Donald Trumps smittevernekspert, doktor Anthony Fauci, sier tallet på sykehusinnleggelser går kraftig ned på grunn av tiltakene som er innført.

Av NTB | 10.04.2020 04:02:30

Medisin og helse: – Med tanke på dødstall er det en grusom uke. På samme tid som vi ser at dødstallene stiger, ser vi et ganske dramatisk fall i behovet for sykehusinnleggelser, sa Fauci på den daglige pressekonferansen om koronakrisen.

– Det vi gjør, fungerer, sa han videre.

Så langt har over 15.000 amerikanere dødd på grunn av koronaviruset og mer enn 430.000 personer er smittet av covid-19-viruset.

De seneste dagene har Trump blitt presset til å svare på når butikker og det offentlige kan åpnes som normal igjen. I slutten av mars mente han at økonomien kunne åpnes etter påske, et utsagn han denne uken har omtalt som et håp.

Fauci sier de medisinske kriteriene for å åpne USA varierer.

– Vi har et veldig stort land med veldig ulike mønstre med tanke på utbrudd og sykdom i ulike deler av landet, så det kommer ikke til å være en løsning som passer alle.

(©NTB)

Flere nyheter: