fbpx
Menu
FOTO: Fatland Gruppen AS

Fatland slakteri satser på vegetarmat

Det snart 130 år gamle slakteriet Fatland har bestemt seg for å tenke helt nytt. Nå satser de på vegetarmat.

Av Egil M Solberg | 02.02.2020 15:39:55

Vegetarmat: «Melk» uten melk og «kjøtt» uten kjøtt. Matindustrien i Norge har satt inn støyten i kampen om de grøntsultne kundene, men de har dårlig tid. Fortsatt kommer de fleste produktene fra andre land, melder NRK.

Nå vil slakteriet Fatland investere opp mot 100 millioner i et nytt anlegg for vegetarproduksjon og produksjon av kjøttprodukter for allergikere.

Fatland forsikrer imidlertid at kjøtt også i framtida skal være en sentral del av norsk kosthold og deres portefølje.

Bøndene jobber dessuten med å gjøre sin egen produksjon mer bærekraftig, melder NRK.

Hos Fatland vet de enda ikke hvor stor vegetarproduksjonen vil bli, melder kanalen.

Flere nyheter: