reklame for Sheiken Bowling
Menu
Lionel Messi herjer med Leganes-forsvaret i Barcelonas hjemmeseier i La Liga tirsdag. Foto: Joan Montfort, AP / NTB scanpix

Fati-treff og Messi-magi ga Barcelona seieren

Et nytt mål av 17-årige Ansu Fati og litt Messi-magi ga Barcelona tre nye poeng i gullkampen i spansk fotball. Bunnlaget Leganés ble slått 2-0.

Av NTB | 17.06.2020 00:04:05

Sport: Hjemmelaget skapte ikke stort i første omgang, men rett før pause så Fatu sitt snitt til å avgjøre og sendte ballen i mål ved stolpen. Det var eneste avslutning mellom stengene i første halvdel på folketomme Camp Nou.

Unggutten scoret sitt femte mål i La Liga og sørget for at storfavoritten gikk til pause med 1-0 selv om gjestene startet best og hadde et par kjempesjanser til å ta ledelsen.

Etter pause viste Lionel Messi ved noen ganger sin evne til alene å slå hull på selv det mest solide og velbefolkede forsvar. I det 64. minutt spilte han innbytter Nélson Semedo fram på kant. Inne foran mål kunne Antoine Griezmann bare bredside innlegget i mål, men etter VAR-gjennomgang ble målet annullert fordi skotuppen til Semedo var offside.

Messi bestemte seg for at det skulle bli to måls ledelse likevel. Han la ut på et sololøp der han vekselvis kranglet og tryllet seg forbi motstanderne, helt til han i jakt på en veggpasning falt i duell med Ruben Perez. Dommeren pekte på straffemerket, og Messi fintet selv ut keeper og gjorde 2-0.

Det var argentinerens 699. mål for klubb og landslag.

Barcelona er fem poeng foran Real Madrid, som torsdag tar imot Valencia med sjanse til å redusere luken til to poeng igjen.

Tidligere tirsdag vant Villarreal 1-0 over Mallorca takket være Carlos Baccas scoring, mens det endte målløst mellom Getafe og Espanyol. Sistnevnte overlot dermed jumboplassen til Leganés.

(©NTB)

Flere nyheter: