Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Fant store mengder sykler

I forrige uke fant en huseier en stor mengde sykler i en leilighet han hadde leid ut i Haugesund. Politiet mistenker at dette er tyvegods.

Av Egil M Solberg | 29.09.2020 18:58:05

Sykkeltyveri: En mann i 20-årene er siktet i saken, og en annen mann er mistenkt.

– Vi er tidlig i etterforskningen, men det er lite som indikerer at alle disse syklene er eid av siktede eller mistenkt, sier påtaleansvarlig Kristina Munkejord.

Begge de to mennene er kjenninger av politiet. En av de to siktede var allerede i politiets varetekt, da syklene ble funnet. Mannen som har status som mistenkt er foreløpig ikke pågrepet.

Fant flere sykler enn antatt

Leiligheten der syklene ble funnet er sperret av. Politiet har i dag, i samarbeid med Haugaland Bilberging, hentet ut syklene. Under ransakingen gjorde politiet funn av ytterligere tyvegods på adressen.

– Det ble funnet flere sykler og verktøy som vi mistenker er stjålet. Syklene vil bli
fotografert og systematisert med rammenummer. Det vil ta noe tid å få kontroll på beslaget, men vi oppfordrer likevel de som har blitt frastjålet en sykkel om å ta
kontakt med politiet på telefon 02800. Husk at en må kunne dokumentere at en er rettmessig eier, understreker Munkejord.

– Ta vare på rammenummer

Fra og med 1. juni i år og frem til nå er det meldt om 88 sykkeltyverier i Haugesund og Karmøy. Dette omfatter ikke tyveri fra bod eller garasje. Politiet har en klar oppfordring til sykkeleiere.

– Tyver kan være svært kreative i jakten på sykler, og er ofte erfarne på å låse dem
opp. Det er derfor viktig at sykkeleiere tar vare på rammenummeret. Det er også
mulig at sykkelforretninger kan hjelpe med dette dersom en har kvittering på kjøpet.

Et rammenummer kan være avgjørende for å få tilbake en stjålet sykkel, da politiet må sikre at tyvegodset går tilbake til rettmessig eier, presiserer Kristina Munkejord.

Flere nyheter: